Nieuwsupdate buitenland (week 5)

Zaterdag worden er weer keuzes gemaakt door veel landen, zoals Zwitserland en Finland. Daarna wordt in de komende weken het tempo flink opgeschroeft. Vandaag kijken we naar onze buurlanden, wat gaan zij doen? Nu een overzicht van het nieuws in week 5. • Door: Dennis van Eersel •

Enkele jaren terug won Duitsland nog het songfestival met Lena. In de jaren erna werden ook steevast goede resultaten geboekt, totdat Cascada in Malmö hard onderuit ging. Toch blijven de “grote namen” genegen om naar het songfestival te gaan. De meest bekende naam in de finale op 13 maart is die van de band Unheilig. Ook Oceana, die in 2012 het lied voor het voetbaltoernooi Euro 2012 inzong en The Baseballs zijn bekende namen. Mo hotta mo betta, is de titel van de mannen die een grote hit scoorden met Umbrella:

België komt terug met Eurosong. Een wekenlange reeks van castingshows, voorrondes en uiteindelijk een finale eind maart, waarmee onze zuiderburen als laatste land hun inzending voor Kopenhagen kiezen. Vanuit de diverse talentenjachten als Idols en X-Factor doen er veel oud-deelnemers ook. Maar ook voor de songfestival-voorronde bekende hoofden als die van Nelson Moraïs (Eurosong 08) en Petra(Eurosong 93, 99, 06) zijn van de partij. Op het échte songfestivalpodium stond slechts één deelneemster al eerder: zangeres Veronika van de band Urban Trad. Zij waagt opnieuw een poging met Soetkin, die wegens een politieke rel niet mee mocht naar Riga waar België tweede werd met ‘Sanomi’:

In Frankrijk kan de komende weken worden gestemd op drie potentiële liedjes voor Kopenhagen. Boyband Destan, het extreem vrolijke groepje Twin Twin en de Franse chanson van Joanna. Laatstgenoemde kun je hieronder bekijken, maar wil je alle Franse acts zien, klik dan hier om alle filmpjes op onze partnerwebsite ESC Daily te bekijken:

Volgende week praat ik je opnieuw bij en zie je onder andere de inzendingen uit Zwitserland en Finland.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *