Noorwegen: Carl Espen wil niet teleurstellen

Na het eerste optreden van Carl Espen in de Noorse voorronde schoten de kansen van Noorwegen bij de bookmakers direct omhoog. Pas later ontstonden er twijfels over de vocalen van Espen, die af en toe gespannen overkomen. Gaat de stoer ogende Viking bezwijken onder de druk? • Door: Steef van Gorkum •

“Het is ons grootste punt van aandacht,” vertelt Carl mij op de persconferentie als ik hem naar zijn zenuwen vraag. “Iets waar we heel veel aan gewerkt hebben. Ik voelde me tijdens de eerste repetitie dan ook heel rustig. Maar ik weet niet hoe dat gaat zijn als de zaal straks vol met mensen zit.”

De persconferentieleider is met dat antwoord niet tevreden en geeft me de gelegenheid om door te vragen. “Wat maakt je dan zo nerveus? De camera’s? Het publiek? De wetenschap dat je Noorwegen vertegenwoordigt voor honderd miljoen kijkers wereldwijd?”

“Dat laatste doet me niet zoveel,” antwoordt Espen rustig. “Ik doe dit voor mezelf, voor Josephine (schrijfster van Silent Storm, red.) en voor de mensen om me heen. Dat ik Noorwegen vertegenwoordig, realiseer ik me soms amper.” Maar waarin zitten hem dan de zenuwen? “Ik wil mensen niet teleurstellen,” zegt Espen met zijn ogen neergeslagen. “Daar denk ik eigenlijk constant aan.” Je zou bijna een arm om hem heen willen slaan.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *