O’G3NE: ‘Wij zijn geboren voor het songfestival’

De meidengroep O’G3NE steekt hun ambitie niet onder stoelen of banken. Lisa, Amy en Shelley willen het Eurovisie Songfestival voor het eerst sinds 1980 weer naar Nederland halen.

Het lied zal dan een cruciale rol spelen voor de drie nachtegaaltjes, die The Voice of Holland wonnen. Meerdere componisten zijn aan het werk gezet om het winnende lied in Kiev te componeren.

Amy vertelt aan de NOS: “Het wordt tijd om het songfestival naar Nederland te halen. Dat we het songfestival winnen. Dat zien we een beetje als onze missie. Alsof we hiervoor geboren zijn. We hebben er ontzettend veel zin in en zijn blij dat heel Nederland achter ons staat. Dat er unaniem gekozen is voor ons. Dat is een groot compliment.”

Hoge ambities, en of ze ook gehaald worden is natuurlijk de vraag. Maar om eventueel te winnen, moet dit wel het uitgangspunt zijn, denkt de oudste zus Lisa: “Je weet nooit of je gaat winnen maar ik denk dat je met de juiste mentaliteit al een heel eind komt. Zo hebben de afgelopen jaren altijd alles gedaan en dat gaan we volhouden.”

De meiden werden geboren in Dordrecht en wonen tegenwoordig niet ver daar vandaan in Fijnaart. In 2007 traden ze op in Ahoy, toen het Junior Eurovisie Songfestival in Rotterdam werd gehouden. Shelley: “Alles heeft een reden, dit is geen toeval. Dat we tien jaar geleden dat deden en nu dit, dat heeft zo moeten zijn.”

Lisa: “Het is een voordeel voor ons. We hebben het al een keer meegemaakt en weten wat belangrijk is. Het gaat er niet om wie het beste met zijn vlaggetje zwaait, maar het zijn die drie minuten die er toe doen. Dat hebben we wel meegekregen van toen.”


7 Comments


 1. // Reply

  Nieuw seizoen ! Heb er zin in! Gaat het nu wel lukken met O’3GNE?


 2. // Reply

  ‘Alsof we hier voor geboren zijn’. Een beetje gezochte en overdreven uitspraak. Ik heb het volste vertrouwen in de zusters, durf popmuziek met deze harmonieën zelfs te betitelen als puur eigenzinnig. Dat ze de juiste producers hebben gevonden is hoorbaar in hun nieuwe album. Rest dan nog wijsheid bij de keuze van het juiste nummer en last but not least ook de styling, want die vind ik helaas niet altijd internationaal overkomen.


  1. // Reply

   Ik zou de styliste van Trijntje inhuren 😉


   1. // Reply

    Mwah, liever die van Ilse de Lange…..Ongeveer de enige artieste uit Nederland met aanvaardbare kleding de laatste 10 jaar


    1. // Reply

     Ik denk dat Karin een grapje maakte Robbert! 🙂

     En trouwens, de stylist hád een bijzondere jurk geleverd maar Trijntje trok zich te veel aan van de storm aan reacties.
     Ze vergat even dat het niet uitmaakt wát ze over je zeggen, áls ze maar…


     1. //

      Mwah(2). Bijzondere jurk, maar die moet wel bij je passen. Het was meer een jurk die je als oudere vrouw alleen kunt aantrekken bij een show van de Toppers. Dan schaadt die extravaganza niet. Tijdens het esf leidt zo’n jurk bij een vrouw van middelbare leeftijd, heel begrijpelijk, tot lachsalvo’s. Dat heet gevoel voor styling…


 3. // Reply

  Jullie zien er jonger uit dan 60. Wat is jullie geheim ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *