WIE ZIJN WIJ?

• HOOFDREDACTEUR: Steef van Gorkum •

Mijn naam is Steef van Gorkum. Ik ben afgestudeerd journalist en al jarenlang fan van het Eurovisie Songfestival. Dat betekent natuurlijk niet dat ik alle liedjes altijd even goed vind, maar wel dat ik graag kijk naar een spannende strijd tussen muziek van over heel Europa.

Journalistiek
Al toen ik negen jaar oud was, wist ik dat ik journalist wilde worden. Die droom is er altijd gebleven. Na mijn middelbare school begon ik dan ook aan mijn eerste jaar aan de School voor de Journalistiek in Utrecht. Al snel raakte ik teleurgesteld in de massale en onpersoonlijke school. Ik haalde mijn propedeuse en vertrok naar de Christelijke Hogeschool in Ede, waar ik mijn studie afmaakte.

• REDACTEUR: Hendrik Kramer •

Mijn naam is Hendrik Kramer. Ik ben geboren in 1988. Door de weeks vind je mij in Amsterdam, waar ik Scandinavische talen en culturen studeer aan de UVA. Ik heb daar voor de richting ‘Zweeds’ gekozen. Voorafgaand hieraan heb ik twee jaar lerarenopleiding Nederlands en Geschiedenis gevolgd.

De studie koos ik nadat ik steeds meer Zweedse muziek ging luisteren en meer en meer geïnteresseerd raakte in Noord-Europa. Ook vind ik het gewoon leuk om een vreemde taal te leren, die misschien niet zo voor de hand liggend is. Scandinavië heeft voor mij een grote aantrekkingskracht. Wat de Scandinavische landen voor mij zijn, is Frankrijk voor Steef. Of Kroatië natuurlijk.

• REDACTEUR: Erik Bolks •

Erik Bolks is al vanaf zijn 12e (Frizzle Sizzle) in de ban van de Europese liedjeswedstrijd. Als groot liefhebber van muziek, vreemde talen, wiskunde, triviale feitjes en competities is er ook geen idealere hobby te bedenken dan het Songfestival.

Sinds 1996 met de opkomst van het internet bestrijkt zijn hobby niet meer enkele weken maar het hele jaar. Erik zingt zelf in een gospelband, doet aan toneel en is actief in de theatersport (improvisatie a la Lama’s / De Vloer Op).

Hij is werkzaam in de bouw-/advieswereld en verbonden als voorzitter aan de Stichting Support WIDE Children’s Home, die een weeshuis voor ondersteunt in Tiruvannamalai, Taminadu, Zuid-India. (http://www.weeshuis-india.nl). Favoriete bijdragen zijn die, waarin een gevarieerde melodielijn in voorkomt en de zanger(es) enige vocale capaciteiten moet aanspreken om het goed neer te zetten of de emotie goed overgebracht wordt. Soms kan Erik ook gegrepen worden door juist een hele simpele melodie, een mooie tekst, een stem…

• REDACTEUR: Emma Coolen •

Emma CameraIk ben Emma en ik verdeel mijn tijd tussen een pittoresk dorpje in Brabant en mediastad Hilversum. Doordeweeks probeer ik mijn medestudenten Audiovisual Media op de HKU ervan te overtuigen hoe leuk het Songfestival is, maar zelf weet ik dit al een jaar of 12. Nog altijd snappen ze niet waarom het Songfestivalseizoen ‘gewoon’ 10 maanden per jaar duurt in huize Coolen…

Verder hou ik heel erg van voetbal, de Zweedse taal en cultuur, en kijk ik graag Hitchcock-films of Zweedse crime-series. Mijn bezoek aan de finale van Melodifestivalen 2014 was een echte eye-opener: daar weten ze wel hoe ze een Songfestival-feestje moeten bouwen!

Naast het schrijven voor deze website kan je mij ook volgen in mijn persoonlijke blog over mijn – hopelijk – doorbraak in het internationale voetbal ;-).