Prijspakket uitgereikt aan Marc

Hoofdredacteur Steef van Gorkum heeft het •ESF Magazine•prijspakket uitgereikt aan prijspoolwinnaar Marc de Jong. Hij kwam langs in het Groene Hart om de goed gevulde tas in ontvangst te nemen. Na zijn tweede plaats vorig jaar en zijn winst nu, hoopt Marc dat er in 2015 nieuw talent doorstroomt. “Ik ga wel weer meedoen, maar het wordt tijd voor andere winnaars.”

De uitslag dit jaar kende veel oude bekenden aan de top, vindt Marc. Niet alleen hijzelf, maar ook tweevoudig winnares Iris maakte opnieuw indruk met een hoge notering. “Maar begrijp me niet verkeerd,” haast Marc zich te zeggen, “Ik ben hier heel blij mee. Vooral met de CD van San Marino, toch wel een guilty pleasure van me.” Verwarring is er even als de all-time-classic CD-hoes die de Grieken uitdeelden, alleen gevuld blijkt te zijn met ansichtkaarten. Maar uiteindelijk blijkt de tas toch goed gevuld met CD’s en promomateriaal.

Hoe is Marc erin geslaagd de pool naar zijn hand te zetten? “Ik ben in de finale wel behoorlijk tactisch geweest. Ik wist dat ik hoog stond, en ik zag dat veel concurrenten Nederland op 1 hadden en Oostenrijk op 2. Dan wil je niet teveel afwijken, maar wel een beetje, om het verschil te maken. Dus werd het Oostenrijk op 1 en Nederland op 2. Dat leverde veel punten op.” Ook in een lastig jaar als dit, is het volgens Marc belangrijk om bij je eerste indrukken te blijven. “United Kingdom stond hoog bij de bookmakers, maar toen ik het voor het eerst hoorde, dacht ik al: Nee. Daar heb ik aan vast gehouden.”

De redactie feliciteert Marc, en met hem alle prijswinnaars die in de komende weken hun cd’tjes opgestuurd krijgen. We zijn benieuwd wie volgend jaar het nieuwe talent zal zijn!


1 Comment


  1. // Reply

    Nogmaals gefeliciteerd Marc! En volgend jaar ga ik van je winnen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *