Steef’s Opinie • Kalmte na de preselectie storm

Met de finale van Eurosong en de presentaties van Oostenrijk en Rusland kwam er een einde aan het selectieseizoen. Alle inzendingen voor Kopenhagen zijn gekozen, het is tijd voor de Calm After the Preselection Storm. Vandaag licht ik toe wat ESF Magazine in die periode gaat doen. Onze programmering tot aan Kopenhagen ziet er als volgt uit: • Door: Steef van Gorkum •

Afgelopen week werden twee rubrieken afgerond. Hendrik Kramer bereidde de lezer voor op Kopenhagen in ‘Op het Podium’. Afgelopen woensdag verscheen de slotaflevering van die rubriek. Erik Bolks schreef donderdag het laatste ‘Oor-deel’ van dit seizoen; de recensierubriek wordt tijdelijk vervangen door onze vertrouwde ‘voorwerpenrubrieken’: Het Mes, De Bol en De Loep. Hiermee blikken we vooruit op de inzendingen voor Kopenhagen.

In de dagelijkse rubriek ‘De Glazen Bol’ geven drie redacteuren hun eerste prognoses voor de deelnemers aan het komende Songfestival. Alle 37 landen komen aan bod. Voorgaande jaren werden de prognoses gegeven door drie oer-Hollandse jongens: Erik Bolks, Dennis van Eersel en Gert Waterink. Maar omdat Gert recent zijn werkzaamheden voor ESF Magazine heeft neergelegd, zien we dit jaar kans om wat buitenlandse & vrouwelijke input aan de rubriek te geven: Jill Guthrie licht voortaan haar voorspellingen toe.

Elke dinsdag en donderdag zet de redactie van ESF Magazine twee inzendingen tegenover elkaar die op de één of andere manier een link met elkaar hebben. Het is aan de lezer om zijn favoriet te kiezen; Het Mes staat immers Op De Keel! Poëzierubriek Tekst Onder De Loep is ook weer terug. Hendrik Kramer zet zijn oorkleppen op en let puur en alleen op de lyrics van een aantal inzendingen. Door te benoemen wat je anders voor normaal aanneemt, komt misschien de diepere betekenis naar boven.

Het harde nieuws blijft op de vrijdag, met de nieuwsupdate van Dennis van Eersel. Zondag schrijf ik zelf een commentaar op de gebeurtenissen van de voorbije week. Jill Guthrie gaat nog twee weken door met de rubriek Amerivision; begin april zullen we weten wie dit imaginaire Songfestival in de Verenigde Staten wint. Na de afronding van ‘Amerivision’ maken we op woensdag ruimte voor een aantal bijzondere verhalen van mensen Op weg naar Kopenhagen.

Alle inzendingen zijn gekozen. Volgende week wordt de startvolgorde bekend gemaakt, en dan is het grote vooruitblikken echt begonnen. Analyseren, voorspellen, lijstjes maken… ESF Magazine is er klaar voor. Doe je mee? #JoinUs

Weekprogrammering ESF Magazine tot aan eind april 2014 (Kopenhagen):

Maandag t/m Zondag:                 De Glazen Bol.
Dinsdag:                                      Met het Mes op de Keel.
Woensdag:                                  Road to Copenhagen-dag, met o.a. Amerivision.
Donderdag:                                 Met het Mes op de Keel.
Vrijdag:                                        Buitenlands Nieuwsupdate.
Zaterdag:                                     Tekst onder de Loep. Eventueel columns & opiniestukken.
Zondag:                                        Hoofdredactioneel Commentaar.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *