TALKSHOW • EBU neemt maatregelen tegen eventueel boegeroep

De European Broadcasting Union heeft voorzorgsmaatregelen getroffen voor het geval de Russische deelnemer van dit jaar te maken krijgt met boegeroep. Vorig jaar werden de Tolmachevy Twins getrakteerd of afkeurende geluiden in Kopenhagen, iets wat de EBU beschamend vond, zegt Event Supervisor Sietse Bakker.

“Het was beschamend om te merken dat de artiesten uit Rusland werden uitgejoeld vanwege andere redenen dan de kwaliteit van hun lied of optreden. Het is heel duidelijk: het songfestival is een non-politiek evenement. Natuurlijk mogen mensen boeroepen als ze een lied niks vinden, of de uitvoering heel slecht. Maar als ze dat doen vanwege politieke redenenen, dan heeft de EBU ook de taak aan alle deelnemende omroepen om een signaal uit te zenden dat vrij is van politieke statements. En we kunnen zeker zeggen dat dit een politiek statement is.”

Sietse zegt het in de talkshow The ESC Daily Show van onze partnerwebsite ESC Daily. Naast hem was ook Ewan Spence aangeschoven. Hij heeft de website ESC Insight, waarin diepgravende achtergrondartikelen rondom het festival te vinden zijn.

Bekijk de gehele eerste aflevering van de talkshow, gepresenteerd door onze Steef van Gorkum, hieronder terug:


5 Comments


 1. // Reply

  wat Poetin doet is beschamend . Dat Rusland dit nr met een tekst stuurt die nogal dubieus is gezien wat er eerder deze zomer is gebeurd is beschamend .
  Dat leidende mensen voor andere mensen gaan bepalen of je wel of niet boe mag roepen is het begin van je democratische recht af te nemen op vrije spreekrecht. En nu gaan sommige mensen zeggen dat boe roepers asociaal zijn . Tegen die mensen zeg ik ….. Leg dat maar uit aan de nabestaanden van vlucht MH17 of die jongen van 16 die door gasten in elkaar wordt geslagen omdat hij homo is en Poetin die haat predikt .


 2. // Reply

  Jij hebt duidelijk je school afgemaakt pimmetje . Je mag het eens of oneens met me zijn maar geef een goed argument in plaats van van een kleuter antwoord.


 3. // Reply

  lijkt me toch een vrij duidelijk argument? Putin staat niet op dat podium, dus als je boos op hem bent, roep dan boe tegen hem en niet tegen andere mensen die toevallig in hetzelfde land geboren zijn. Polina heeft mh17 niet neergehaald dus doe lekker ff normaal


 4. // Reply

  Doe zelf normaal 🙂 Maar je geeft nu uitleg en die is helder. Ben er alleen totaal mee oneens. We protesteren ook tegen onze eigen regering en niet tegen alleen Rutte.
  We kunnen een duidelijk boodschap als EU volk geven door een statement te maken en het te laten voelen.
  Het zo door laten gaan van dit land veroorzaakt de derde wereld oorlog. En dan kan je fluiten naar je eurovisie songfestival.
  Ik roep BOEH en hoop dat meer dat doen ( gaat ook gebeuren ) En dat ze het wegdraaien so what. LAAT JE HOREN WEES GEEN MAK SCHAAP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *