TALKSHOW • ‘Teveel Zweedse invloeden op het songfestival’

Teveel landen maken gebruik van Zweedse mensen in hun songfestivalbijdrages. Dat vindt de Zweedse journaliste Madeleine Olson, die te gast was in de talkshow The ESC Daily Show. In die derde aflevering is ook beroepsgokker Rob Furber te gast.

Madeleine schrijft voor de internationale website ESC United. Ze vindt het een slechte zaak dat veel delegaties gebruik maken van Zweedse backings, componisten en/of regisseurs. “De Zweden doen alles in heel veel inzendingen. En ik denk dat het ingaat tegen de hele opzet van het songfestival. Ik vind dat iedereen zijn eigen land zou moeten willen vertegenwoordigen en de delegaties zouden hun eigen mensen kansen moeten geven.”

Gokker Rob Furber gaf, naast wat betting tips, aan dat het wat hem betreft een strijd wordt tussen Zweden, Italie en Australie. Over Guy Sebastian zegt hij: “Ik vind de staging erg goed en hij is natuurlijk een extreem goede vocalist. En dat is een van de meest belangrijke aspecten van het totaalplaatje. De gokmarkt is wat gestagneerd rondom de topfavorieten. De koers bij Australie is vrijwel hetzelfde gebleven, ze zijn de nummer drie momenteel.”

Bekijk hieronder de gehele derde aflevering van The ESC Daily Show terug, die ook deze keer gepresenteerd wordt door onze Steef van Gorkum:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *