TALKSHOW • ‘Trijntje geeft ons een ongemakkelijk gevoel’

De kritieken op de kledingkeuze van Trijntje Oosterhuis zijn niet mals. Ook in de toonaangevende talkshow, The ESC Daily Show, ging het over Nederland. “Je wordt er ongemakkelijk van,” zegt Kath Lockett van de Wit-Russische delegatie.

Kath komt uit Australie en is als persadviseur betrokken bij de inzending uit Minsk. Ze beaamt dat ze zelf ook niet de jongste meer is, maar schrok van het Nederlandse optreden. “Trijntje heeft niet het figuur om hier mee weg te komen. Het is gemeen om te zeggen, maar het is verschrikkelijk. Ze is te oud voor deze look. Je wordt er ongemakkelijk van, ik ben bang dat ‘ze’ eruit floepen en dat wil niemand zien denk ik.”

Rodrigo Romero Hidalgo is de hoofdredacteur van ESCXtra, een andere internationale songfestivalwebsite. Hij ziet dit jaar een trend: “Er is sowieso veel vlees te zien dit jaar. In sommige gevallen is dat goed, zoals bij Griekenland en Rusland waar het nog stijl en klasse heeft. Moldavie is gewoon bewust vulgair en Nederlands… ik heb er geen verklaring voor.”

Bekijk de gehele eerste aflevering van de talkshow, gepresenteerd door onze Steef van Gorkum, hieronder terug:


3 Comments


 1. // Reply

  Narrow minded is wat in me op komt bij het horen van sommige reacties. Trijntje MOET die jurk blijven dragen!


 2. // Reply

  Ja en dat is dus de standaard reactie. Zij vinden het stom, doe ik het toch.
  Ik vind dat ze wel even moeten nadenken. Want ik denk echt dat het afleidt van het lied en daar zou het om moeten gaan toch? Ik hoop/verwacht nog steeds dat de boodschap van het lied , samen met de geprojecteerde beelden op de achtergrond, een mooi tv-beeld gaan geven. En dan moet het niet over de jurk gaan….


 3. // Reply

  Waar maakt iedereen zich druk om?
  Ik begrijp dat er toch niks te maken valt van het optreden van trijntje, ongeacht de jurk die ze droeg.
  Iedereen schijnt het al een uitgemaakte zaak te vinden, zou toch rust moeten geven dan toch?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *