TALKSHOW • ‘Zweden is de torenhoge favoriet voor de winst’

Het lijkt erop dat het 60ste Eurovisie Songfestival gewonnen gaat worden door Zweden, dat wordt vertegenwoordigd door Mans Zelmerlow met het lied ‘Heroes’. Dat zeggen beroepsgokker Daniel Gould en de Poolse journalist Maciej Mazinski, die vorig jaar al voorspelden dat het een strijd zou worden tussen Oostenrijk en Nederland.

Ook dit jaar schoven zij dus aan bij de finaleuitzending van de talkshow The ESC Daily, gepresenteerd door onze Steef van Gorkum:

Aanvankelijk houdt Daniel Gould nog een slag om de arm: “Het is een open deelnemersveld voor mij. Ik heb het nu teruggebracht tot vijf landen: Zweden, Australie, Rusland, Italie en Belgie. Misschien hebben we geen uitslag zoals de laatste jaren, waarbij de winnaar snel weg loopt. Maar als dat wel gebeurt, dan is denk ik alleen Zweden daar toe in staat.”

Maciej Mazanski is duidelijker in zijn analyse: “In het perscentrum hebben we alles nu zovaak gezien, dat we soms vergeten wat de eerste impact van een lied op ons was. Veel mensen zien die prachtige visuals van Zweden straks voor het eerst, en zullen het ruim gaan belonen. Zweden is de torenhoge favoriet voor de winst.”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *