Verborgen parels • Lezers (7, slot)

In 60 jaar songfestival zijn er veel mooie, goede, spectaculaire en memorabele nummers voorbij gekomen. ESF Magazine zet zulke onbekende parels op een rij, om ook de niet-kenners warm te maken voor het songfestival. Het songfestival heeft namelijk veel meer te bieden dan alleen ‘Ding a dong’, ‘Eres tu’, ‘Waterloo’ en ‘Ein Bisschen Frieden’.In het kader van het jubileumjaar gaven de redactieleden van ESF Magazine ieder tien favorieten die niet in de bekende rijtjes staan. Nu is het de beurt aan de lezers! Wat zijn jouw absolute Songfestivalparels? Winnaars of Nederlandse inzendingen zijn verboden terrein!

Alle lezers worden van harte uitgenodigd om hun parels (maximaal 10) in een reactie te delen. De redactie zal dan enkele video’s in dit bericht verzamelen, zodat we een mooie parelcollectie krijgen die recht doet aan zestig jaar Songfestival.

IJsland 2009, Yohanna met ‘Is it true’, tweede met 218 punten
De runner-up achter Alexander Rybak wordt ‘de standaard genoemd voor waar elke ballad aan moet voldoen”:

Malta 1998, Chiara met ‘The one that I love’, derde met 165 punten
Vaste ESF Magazine bezoeker Eric Buis draagt de eerste deelname van de Maltese Chiara aan. Het verrast hem dat dit nummer niet sowieso in de voorgaande lijsten is opgenomen.

Italië 1984, Allice & Battiato met ‘I treni per tozeur’, vijfde met 70 punten
Karin noemt het in haar reactie op onze website “vooral mooi hoe de stem van haar overgaat in die van hem. Ingeblikte muziek jammer en verouderd. Maar mijn favoriet!”


2 Comments


 1. // Reply

  Ok, al heel wat gras voor de voeten weggemaaid. Zeljko was te verwachten,Standing still van Roman Lob ook, Cool Vibes wat minder misschien. Maar dat Harel Skaat al ingepikt is…. die was van mij!
  Goed, nog genoeg over.

  1. I treni di tozeur, 1984, Italië.5e plaats. Vooral mooi hoe de stem van haar overgaat in die van hem. Ingeblikte muziek jammer en verouderd. Maar mijn favoriet!
  2. We could be the same, 2010, Turkije. Manga.2e plaats. Gewoon 3 keer na elkaar luisteren, steeds beter!
  3. Unbreakable, 2012, Zwitserland. Haalde niet eens de finale. Heerlijk nummer. Goede live uitvoering. Mooi accent.
  4. Volare,1958, Italië, 3e plaats. Heerlijke klassieker. Werd tijdens mijn opleiding 20 jaar geleden nog vaak gezongen, ook in variaties als Molare!
  5. Is it true, 2009, IJsland. 2e plaats. Voor mij nog steeds de standaard hoe een ballad zou moeten zijn.
  6. Kedvesem, 2013, Hongarije. 10e plaats. Verrassend, nieuw, live zo goed met zangeres, mooie achtergrond. Blijft zo hangen in je hoofd!
  7. I can, 2011, Engeland. 11e plaats. Er bleek iets niet goed met de microfoons…? Geluid iig vreemd, ook de band. Dus live die avond niet goed. Dan maar naar de cd luisteren, want een geweldig nummer.
  8. Glorious, 2013, Duitsland, 21e plaats. Gewoon omdat ik fan van ze ben. Dit nummer past in hun repertoire, had niets met Loreen te maken. Die avond was ze bezig met publiek in de zaal, die ging los. Totaal geen idee van de camera.
  9. Something better, 2014, Finland, 11e plaats. Alleen omdat het zo n jong nummer is zo laag geplaatst. Moet nog even zeker weten hoe dit de jaren gaat doorstaan. Maar te goed om niet in deze lijst te staan.
  10. Ik doe de Erik Bolks: ik noem er meerdere. Ze staan hier omdat ik voor dit soort nummers ook naar het songfestival kijk; spektakel, gekke artiesten, meezingers, rare dansjes. Ik noem : Sakis, 2009 this is our night, Hoppa uit 2010, Hera bJURK, Andrius 2013 ( one is called love, the other is Spain). Uiteindelijk kies ik dan Allez ola ole uit Frankrijk, 12e plaats,.Daar word je vrolijk van!


 2. // Reply

  Chiara – The one that I love Verder commentaar overbodig lijkt mij 🙂 Verbaasd me echt dat deze nog niet voorgekomen was .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *