Weekend in het teken van “Walk Along”

Dit weekend besteedt ESF Magazine uiteraard extra aandacht aan de release van “Walk Along”. Analyses van de compositie, vooruitblikken op het beeldplaatje, en een selectie van expert opinions. Lees hieronder de gedetailleerde programmering en mis niets! • Door: Steef van Gorkum •

“Walk Along” is de Nederlandse inzending; een Deens aandoend Skyradionummer met gitaren en een catchy deuntje in het refrein. Wellicht verrassend omdat het niet echt verrassend is – en dat terwijl Trijntje aankondigde een nummer te doen dat je niet echt bij haar zou verwachten. Er was genoeg om te bespreken in de radioshow waarin het lied werd gepresenteerd. Zo was Anouk te horen in het achtergrondkoor, maar zij liet zelf al doorschemeren dat ze niet het podium op wil. Jammer, of een goede zaak? En Trijntje zelf gaf aan dat ze graag Hans Pannecoucke als regisseur wil – misschien was dat nog wel het beste nieuws van de dag.

De komende dagen gaan de redacteurs van ESF Magazine met deze onderwerpen aan de slag. Erik Bolks doet zoals gebruikelijk de muzikale analyse. Hij benadrukt dat Trijntje een ‘Window of Hope’ moet presenteren. Filmstudente Emma Coolen heeft haar vizier al gericht op vrijdagavond, als Trijntje het lied voor het eerst live brengt. Met een kladblokje in de hand kijkt zij toe, in de hoop dat deze live-presentatie die van vorig jaar in DWDD overstijgt.

Nu het Nederlandse Songfestivallied bekend is, stromen de meningen en analyses binnen. Dennis van Eersel filtert de relevante quotes eruit en presenteert de lezer een helder media-overzicht. Hendrik Kramer werkt achter de schermen aan een onderzoek naar ex-deelnemers die terugkeren als componist – het is nog onduidelijk wanneer hij dit precies kan afronden. Één datum staat wel al vast: zondagavond verschijnt mijn hoofdredactioneel commentaar over name-dropping. Trijntje wil Anouk op het podium en Hans Pannecoucke achter de knoppen. Anouk lijkt niet te willen; van Pannecoucke is nog niets vernomen. Wat kunnen deze twee vakmensen toevoegen voor de kansen van Nederland in Wenen?

Dit weekend op ESF Magazine:

Vrijdag: ‘s Ochtends Erik Bolks – Trijntje’s Window of Hope
‘s Avonds Dennis van Eersel – Media zien kansen voor Trijntje in Wenen

Zaterdag: Emma Coolen – Suggesties naar aanleiding van TVOH
Zondag: Steef van Gorkum – De Nederlandse Azerbeidzjaan

Het Oor-deel dat voor vandaag gepland stond, komt te vervallen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *